logo kl

over mij

KIES = Kinderen In Echtscheiding Situatie

Een scheiding is voor een kind ingrijpend. Kinderen willen na de scheiding van hun ouders niet kiezen. Daarom staat KIES ook voor kiezen voor jezelf. Ouders blijven altijd de ouders voor hun kinderen. KIES bestaat uit een aantal hulpprogramma's en is ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders.

Praktijk Onderweg biedt een KIES groep. Dit is een spel- en praatprogramma voor kinderen die thuis een echtscheiding meemaken of hebben meegemaakt.

De KIES coach helpt kinderen de scheiding van hun ouders beter te begrijpen, er mee om te gaan en te verwerken. Uitgangspunt daarbij is, dat door een stukje mee te lopen in iemands leven op het moment dat het leven even wat moeilijker is, een handreiking gegeven wordt zodat het kind zelfstandig weer verder kan met zijn eigen situatie en mogelijkheden. Kinderen krijgen de gelegenheid in gesprek, spel en creatieve werkvormen met de scheiding om te gaan.

Als de groep niet past kan er ook individuele begeleiding plaats vinden: "KIES voor mij".

Is de scheidingsboodschap net verteld en zijn ouders op zoek naar een scheidingsbemiddelaar dan is het fijn als ook kinderen de gelegenheid krijgen hun verhaal te doen. Dit kan ik geven als KIES-omgangsbegeleider.

Sherborne

Sherborne is een programma gericht op sociale en emotionele doelstellingen.

Lees meer...

Hulpbronverhalen

Een hulpbronverhaal is een verhaal afgestemd op en speciaal gemaakt voor uw kind.

Lees meer...

KIES

Kinderen In Echtscheiding Situatie
Een scheiding is voor een kind ingrijpend.

Lees meer...

Huilen boos zijn en ruzie

Huilen en boosheid zijn uitingen van een werkelijke behoefte bij het kind en ruzie hoort er bij!

Lees meer...

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze behandeling is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Lees meer...